Szukaj

Olej algowy

33.00 zł

Dostawa: 4 dni

Spirulina Platensis to szmaragdowozielona mikroalga, posiadająca wspaniałe właściwości. Jest najbardziej niezwykłą rośliną odżywczą, jaka została odkryta przez człowieka. Bogata w wiele cennych składników była ceniona już przez Rzymian. Obecnie nazywana jest "mlekiem Matki Ziemi" ze względu na bardzo duże stężenie kwasu  gamma-linolenowego (GLA).

Spirulina jest także bogatym źródłem
- protein,
- witamin z grupy B oraz witamin, A, E.
- aminokwasów
- kwasów tłuszczowych: kwas gamma-linolenowy (GLA)
- minerałów potas, wapń, magnez, cynk, selen, fosfor,
- kompleksów cukrowych
- enzymów.

Olej algowy, który proponujemy powstaje poprzez macerowanie alg spirulina platensis w tłoczonym na zimno delikatnym oleju z nasion słonecznika.


Algi są bardzo dobrym surowcem do modelowanie sylwetki. Rozbiją tkankę tłuszczową, poprawiają krążenie krwi i limfy. Działają napinająco i ujędrniająco na naskórek. Mają działanie przeciwzmarszczkowe i odżwcze.

INCI: Helianthus annuus seed oil, Spirulina Platensis Extract

Pojemność: 100 ml, szklana butelka z pompką ułatwiającą aplikację


Dla jakiego typu skóry olej algowy będzie najlepszy?

Olej algowy stosuje się do masażu skóry mało elastycznej, z cellulitem, słabo nawilżonej. Polubią go także Twoje dłonie i paznokcie, jeśli są kruche, łamliwe i zniszczone.


Jak stosować olej algowy?

W pielęgnacji olej algowy sprawdzi się w masażu skóry po kąpieli. Stosuj go bezpośrednio na oczyszczoną skórę ciała 1-2 razy w tygodniu. Najpierw wykonaj peeling całego ciała (polecamy nasze peelingi z pestek malin i z pestek czarnej porzeczki), a następnie wmasuj olej kolistymi ruchami zaczynając od stóp aż po dekolt. Możesz używać do masażu szczotki lub dłoni.

    Produkt do stosowania zewnętrznie. Chronić przed promieniami słonecznymi. Przechowywać w chłodnym miejscu.

    Receptury na kosmetyki znajdziesz na naszym blogu

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty

    Wybierz pierwszy produkt