Szukaj

Skwalan z oliwek

33.00 zł

Dostawa: 4 dni

Skwalan z oliwek jest substancją aktywną będącą składnikiem ludzkiego sebum (10%). Posiada właściwości głęboko nawilżające. Wygładza i zmiękcza skórę. Odbudowuje płaszcz lipidowy, zapobiegając nadmiernemu parowaniu wody z naskórka. 

Skwalan jest wytwarzany w naszym organizmie. Po 25 roku życia jego poziom w sebum skóry zmniejsza się. Dlatego też po 25 roku życia  stosowanie skwalanu w pielęgnacji skóry znacznie poprawia jej kondycję.

Nasz skwalan pozyskiwany jest z oliwek.



    INCI: Squalane

    Pojemność: 30 ml, szklana butelka z pipetą ułatwiającą aplikację


    Dla jakiego typu skóry skwalan będzie najlepszy?

    Skwalan posiada właściwości głęboko nawilżające. Wygładza i zmiękcza skórę. Znacząco wpłynie na stan skóry suchej, podrażnionej, ze zmarszczkami czy bliznami ( również po trądziku). 
    Wspomaga leczenie egzemy.


    Jak stosować skwalan? 

    Skwalan można stosować bezpośrednio na czystą skórę lub końcówki włosów. Można mieszać go ze swoimi kosmetykami, aby wzbogacić ich działanie. Polecamy również mieszać skwalan z kwasem hialuronowym, sokiem z aloesu lub którymś z naszych olejów (np. olejem z pestek jabłka, pestek malin lub olejem z orzechów laskowych czy nerkowców), tworząc swoje serum olejowe.

      Produkt do stosowania zewnętrznie. Chronić przed promieniami słonecznymi. Przechowywać w chłodnym miejscu.

      Receptury na kosmetyki znajdziesz na naszym blogu

      Glinka pomarańczowa

      23.00 zł

      Hydrolat z dyni

      33.00 zł

      Hydrolat z gruszki

      33.00 zł

      Koszyk

      Twój koszyk jest pusty

      Wybierz pierwszy produkt